سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

اثر واکسیناسیون بر انتقال ویروس SARS-CoV-2 در خانواده‌ها

تاثیر تزریق واکسن کرونا
اینکه آیا واکسیناسیون افراد برای سندروم تنفسی حاد شدید ویروس کرونا ۲ (SARS-CoV-2) از اعضای خانواده‌ی آنها محافظت می‌کند، مشخص نیست.
 پژوهشگران از مدرسه‌ی  بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن، بهداشت همگانی اسکاتلند، دانشگاه گلاسکو، دانشگاه اینبورگ و دانشگاه استرثکلاید در مقاله‌ای که ۸ سپتامبر ۲۰۲۱ در نشریه پزشکی نیو اینگلند (NEJM) منتشر شد، اثر واکسیناسیون بر کارکنان مراقبت‌های بهداشتی در اسکاتلند (که در بین نخستین گروه‌هایی بودند که در سطح جهان واکسینه شدند) بر خطر بیماری کووید-۱۹ در بین اعضای خانواده‌ی آنها مورد بررسی قرار دادند.

اثر واکسیناسیون بر انتقال ویروس SARS-CoV-2 در خانواده‌ها

 پژوهشگران از مدرسه‌ی  بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن داده‌هایی از ۱۹۴۳۶۲ عضو خانواده‌‌ی (که نماینده ۹۲۴۷۰ خانواده‌ی ۲ تا ۱۴ نفره در هر خانواده‌ بود) ۲۴۴۵۲۵ نفر از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی که در طی دوره‌ای از مارس ۲۰۲۰ تا نوامبر ۲۰۲۰ استخدام شدند را مورد ارزیابی قرار دادند.
میانگین سنی اعضای خانوار و کارکنان مراقبت‌های بهداشتی به ترتیب ۳۱ و ۴۴ سال بود؛ بیشتر آنها (>۹۶%) سفید پوست بودند.
در کل، ۱۱۳۲۵۳ نفر از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی (۷۸.۴%) حداقل یک دوز از واکسن  ام آر اِن اِی BNT162b2 (فایزر-بیون‌تک) یا واکسن ChAdOx1 nCoV-19 (آکسفورد-آسترازنکا) را دریافت کردند و ۳۶۲۲۷ نفر (۲۵.۱%) دوز دوم را دریافت کردند.
نتیجه‌ی ابتدایی، هر مورد تاییدشده کووید-۱۹ بود که بین ۸ دسامبر ۲۰۲۰ و ۳ مارس ۲۰۲۱ روی داد.
پژوهشگران همچنین نتیجه‌های بستری در ارتباط با کووید-۱۹ را گزارش کردند.
همچنین بخوانید: بعد از واکسن کرونا تست آنتی بادی بدهیم؟
تزریق واکسن کرونا
دوره‌های زمانی ابتدایی که آنها مورد مقایسه قرار دادند، دوره‌ی واکسینه‌نشده پیش از دوز نخست و دوره‌ی آغاز ۱۴ روز پس از دریافت دوز یکم واکسن توسط کارکنان مراقبت‌های بهداشتی بود.
موارد ابتلا به کووید-۱۹ در بین اعضای خانواده‌ی کارکنان مراقبت‌های بهداشتی که واکسینه شدند در طی ۱۴ روز آغاز پس از دوز یکم، کمتر شایع بود. (رویداد به ازای هر ۱۰۰ نفر – سال، ۹.۴۰ پیش از دوز یکم و ۵.۹۳ در آغاز ۱۴ روز پس از دریافت دوز یکم)
پس از دوز دوم کارکنان مراقبت‌های بهداشتی، نرخ ابتلا به کووید-۱۹ در اعضای خانوار هنوز پایین بود. (۲.۹۸ مورد به ازای هر ۱۰۰ نفر – سال)
این تفاوت پس از هماهنگ کردن مدل‌های Cox توسعه‌یافته که بر اساس زمان تقویم، منطقه جغرافیایی، سن، جنسیت، شغل و عامل‌های اجتماعی اقتصادی و بیماری‌های زمینه‌ای تنظیم شدند، ادامه داشت.
همچنین بخوانید: کشف نقش جدیدی برای پلاکت‌ها در آسیب رگ‌های خونی کووید-۱۹
نسبت به دوره‌ی پیش از واکسینه شدن کارکنان مراقبت‌های بهداشتی، نسبت خطر برای مبتلا شدن به کووید-۱۹ برای اعضای یک خانواده، ۰.۷۰ (۹۵% فاصله اطمینان ۰.۷۸-۰.۶۳) برای دوره‌ی آغاز ۱۴ روز پس از دریافت دوز یکم و ۰.۴۶ (۹۵% فاصله اطمینان ۰.۷۰-۰.۳۰) برای دوره‌ی آغاز ۱۴ روز پس از دریافت دوز دوم بود.
همه‌ی موارد کووید-۱۹ در اعضای خانواده از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی منتقل نشدند، بنابراین، اثر واکسیناسیون ممکن است بیشتر باشد.
برای مثال، اگر نیمی از موارد ابتلا در اعضای خانواده از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی منتقل شده باشند، یک کاهش ۶۰% در موارد منتقل‌شده از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی باید روی دهد تا ارتباطی که پژوهشگران مشاهده کردند، ایجاد شود.
واکسیناسیون با کاهش در تعداد موارد ابتلا و تعداد بستری‌های در ارتباط با کووید-۱۹ در کارکنان مراقبت‌های بهداشتی بین دوره‌ی واکسینه‌نشده و دوره‌ی آغاز ۱۴ روز پس از دریافت دوز یکم همراه بود.
همچنین بخوانید: قبل و بعد از واکسن کرونا چه باید کرد؟
با توجه به اینکه واکسیناسیون سبب کاهش عفونت بدون نشانه ناشی از ویروس SARS-CoV-2 می‌شود، این مساله قابل پذیرش است که واکسیناسیون انتقال را کاهش می‌دهد‌، با این حال، کمبود داده‌های بدست‌آمده از کارآزمایی‌های بالینی و پژوهش‌های مشاهده‌ای وجود دارد.
پژوهشگران با نشان دادن اینکه واکسیناسیون کارکنان مراقبت‌های بهداشتی با کاهش در موارد مستندشده کووید-۱۹ در بین اعضای خانوار آنها همراه بود، شواهد تجربی ارائه می‌دهند که واکسیناسیون ممکن است انتقال را کاهش دهد.
این یافته‌ها برای کارکنان مراقبت‌های بهداشتی و خانواده‌های آنها اطمینان‌بخش است.
گروه کرونا ساینس
احسان پاکروان
محسن نعیم
Sourses:
nejm.org
.

التیاما

پیشنهاد التیاما:  آیا پخت و پز با ماکروویو ایمن است؟

درباره‌ی ادمین

حتما ببینید

نمونه‌برداری از کبد؛ بررسی علل تجویز، روش‌های انجام‌دادن و عوارض آن

گاهی برای تشخیص دقیق یا تأیید تشخیص نیاز است نمونه‌ای از بافت بدن گرفته شده …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *