افسردگی بعد از خدمت سربازی برای پسرهای زیادی رخ می دهد. در واقع نشانه های افسردگی تجربه ای ناخواسته ناشی از شرایط سخت دوران سربازی است که افراد زیادی آن را تجربه می کنند و افسردگی بعد سربازی به بخشی از زندگی آنها تبدیل شده است! اما دلیل افسرده شدن بعد از سربازی چیست و چطور باید برای درمان افسردگی اقدام کرد؟
فهرست موضوعات بررسی شده
- بررسی افسردگی بعد از خدمت سربازی
- دلیل افسردگی بعد سربازی چیست؟
- علائم افسردگی در سربازان و خانواده ها
- شیوع و آمار افسردگی بعد سربازی چقدر است؟
- افسردگی پس از خدمت تا چه سنی ادامه دارد؟
- چرا افراد نظامی بیشتر در معرض افسردگی هستند؟
- افسردگی در خانوادههای نظامی
- پیشنهاد التیاما برای درمان افسردگی بعد سربازی چیست؟
بررسی افسردگی بعد از خدمت سربازی
با بخش مقاله های مربوط به افسردگی در التیاما همراه باشید.
سربازان در خدمت نظامی در معرض تجربیات آسیب زا و شرایط استرس زا هستند که میتواند منجر به بروز علائم اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و علائم افسردگی شود.
در زمینه اختلال استرس پس از سانحه و انواع افسردگی ها، حمایت اجتماعی به عنوان یک منبع بسیار مهم شناخته شده است. با این حال، در حالی که افسردگی عمومی در میان سربازان بازنشسته مورد بررسی قرار گرفته و با وجود اینکه سربازان جنگی معمولاً مرد هستند، افسردگی مردانه به ندرت مورد مطالعه قرار گرفته است.
بنابراین، مطالعه حاضر درباره دلیل افسردگی بعد سربازی به بررسی روابط بین حمایت اجتماعی، علائم استرس و افسردگی مردانه در میان سربازان بازنشسته پرداخته است.
دلیل افسردگی بعد سربازی چیست؟
شیوع افسردگی در نظامیها بیشتر از جمعیت عمومی است. این ممکن است ناشی از این واقعیت باشد که زندگی نظامی شامل محرکهای قابل توجهی مانند اعزام، جنگ و جابجاییها است. بیماری افسردگی تنها با خروج از خدمت نظامی پایان نمی یابد، بلکه بر سربازان بازنشسته نیز تأثیر میگذارد.
علاوه بر این، افزایش میزان افسردگی خانواده های نظامیان فعال را تحت تاثیر قرار می دهد. این ممکن است به دلیل عوامل استرس زای مرتبط با جدا شدن از همسر باشد، مانند تنهایی و افزایش افزایش نیازهای والدینی.
این مقاله سایت مشاوره روانشناسی التیاما به بررسی شیوع افسردگی در ارتش و پس از ترخیص و همچنین عوامل خطر، علائم و منابع حمایتی می پردازد. این کتاب همچنین شامل داستان های دست اول دنی میبری، یک کهنه سرباز جنگ عراق و افغانستان، و مایکل آلن، یک کهنه سرباز نیروی دریایی است.
با این حال تمام دلایل و نشانه های افسردگی بعد سربازی که در این مقاله آورده شده اند در مورد سربازان ایرانی و پسرهایی که به دلیل شرایط سخت افسرده شدن بعد سربازی را تجربه می کنند هم صدق می کند.
اگر شما هم تجربه افسردگی شدن بعد سربازی را دارید، می توانید از خدمات مشاوره آنلاین افسردگی در سایت التیاما استفاده کنید. حتی ایرانیان مقیم خارج از کشور هم می توانند از خدمات مشاوره آنلاین ایرانیان خارج از کشور در التیاما استفاده کنند.
علائم افسردگی در سربازان و خانواده ها
رایج ترین نشانه های افسردگی سربازان بعد از خدمت سربازی عبارتند از:
- غم و ناراحتی بی دلیل
- لذت نبردن از فعالیت های مورد علاقه
- کم یا زیاد خوابیدن
- کاهش یا افزایش وزن
- خستگی همیشگی که از علائم افسردگی شدید است.
- کاهش تمرکز که از نشانه های افسردگی بعد سربازی است.
- حرکات تکراری یا غیرعمدی
- کند شدن فعالیت های ذهنی یا جسمی
- احساس گناه بی ارزش یا بیش از حد
- افکار مرگ یا خودکشی
شیوع و آمار افسردگی بعد سربازی چقدر است؟
آمار دقیقی از میزان افسرده شدن سربازها به افسردگی در ایران وجود ندارد. اما به میانگین گیری از آمار دیگر کشورها که شرایط مشابه ایران دارند و خدمت سربازی در آنها اجباری است می توان به آمار دقیق تر درباره میزان ابتلا به افسردگی بعد از خدمت سربازی پی برد.
یک فرا تحلیل (پژوهشی که چندین پژوهش با شواهد مختلف در مورد یک موضوع را بررسی میکند) در سال ۲۰۲۱ به بررسی تحقیقات برای تعیین شیوع افسردگی در میان اعضای نیروهای مسلح پرداخت. این تحقیق به نتایج زیر رسید:
- افسردگی ۲۳ درصد از نظامیهای فعال را تحت تأثیر قرار میدهد.
- افکار خودکشی یا اقدام به خودکشی در ۱۱ درصد از نظامیان فعال رخ می دهد. تفکر خودکشی به افکار یا اشتغال ذهنی به پایان دادن به زندگی فرد اشاره دارد.
- افکار یا تلاش های خودکشی در ۱۸ درصد از نظامیان فعال که از مواد مخدر استفاده می کنند و ۹ درصد از کسانی که الکل مصرف می کنند، رخ می دهد.
به همین دلیل استفاده از خدماتی مانند مشاوره تلفنی برای افسردگی که دسترسی به متخصص و روانشناس را ساده کرده است، بهترین راه برای کم کردن میزان ابتلا به افسردگی سربازان نظامی است.
مطالب مشابه با افسردگی بعد از سربازی در التیاما:
- درمان افسردگی فصلی
- درمان افسردگی با نوروفیدبک
- درمان افسردگی با طب سوزنی
افسردگی پس از خدمت تا چه سنی ادامه دارد؟
خطر بالای افسردگی پس از پایان خدمت سربازی فرد همچنان ادامه دارد. کهنه سربازان، به ویژه آن هایی که در جنگ خدمت کرده اند، آسیب بیشتری را در زندگی خود نسبت به غیر کهنه سربازان تجربه کرده اند.
- افسردگی ۲۰ درصد بازنشستگان نظامی را تحت تاثیر قرار می دهد.
- خودکشی در ۱۱ درصد بازنشستگان نظامی رخ می دهد.
- در بازنشستگان نظامی که از مواد مخدر استفاده می کنند، میزان خودکشی و اقدام به خودکشی به ترتیب ۱۸ و ۳۰ درصد است.
- افکار خودکشی یا تلاش برای خودکشی در ۸ درصد از سربازانی که الکل مصرف می کنند، رخ می دهد.
چرا افراد نظامی بیشتر در معرض افسردگی هستند؟
در مقاله چرا افسرده می شویم در التیاما توضیح دادیم هر فرد می تواند تحت تاثیر شرایط محیطی و فردی به بیماری افسردگی مبتلا شود. اما به دلیل شرایط خاص نظامی و وظایف بسیاری که بر عهده این افراد است میزان ابتلا به افسردگی بیشتر از دیگر افراد است!
در خدمت سربازی، آزردگی مربوط به سلامت روان ناشی از این برداشت نادرست است که یک سرباز باید بدون نقص باشد تا بتواند در جنگ شرکت کند. فردی که دچار بیماری افسردگی است ممکن است از تمسخر بترسد یا نگران باشد که دیگران او را ضعیف تلقی کنند. آزردگی همچنین می تواند شامل نگرانی های شغلی باشد. در واقع، ذهن و بدن فیزیکی به طرز پیچیده ای درهم تنیده شدهاند.
علاوه بر این، حضور در خدمت سربازی ممکن است خطر افسردگی فرد را نیز افزایش دهد. محیط نظامی عواملی دارد که ممکن است احتمال افسردگی را افزایش دهد، از جمله:
- جدا شدن از سیستم حمایتی عزیزان و دوستان.
- خود و دیگران را در خطر می بینند.
- تجربه استرس شدید جنگ.
دیگر عوامل خطر که نظامیها با آن مواجه هستند شامل موارد زیر است:
- نگرانیهای مربوط به تناسب اندام.
- مسائل قانونی ناشی از کد حقوقی نظامی.
- ناهماهنگی در رهبری فرماندهی.
- پیچیدگیهای مربوط به رتبه و ترفیع.
- جابجاییهای مکرر.
- اعزامها.
افسردگی در خانوادههای نظامی
تحقیقات قدیمی تر از سال ۲۰۱۱ توضیح میدهد که در طول اعزام، همسران نظامی باید با ترس از ایمنی همسر اعزامی کنار بیایند. آنها همچنین به طور موقت باید نقش یک والد تنها را به عهده بگیرند که میتواند منجر به چنین مواردی شود:
- تنهایی ناشی از افسردگی
- نگرانیهای مالی
- ابتلا به بیماری های مربوط به استرس
- کمبود خواب
- افزایش نیازهای والدینی
علاوه بر این، زمانی که همسر اعزامی به خانه برمیگردد، تغییرات شدیدی در نقشهای درون خانواده ایجاد میشود. در نتیجه، همسر در خانه ممکن است به زمان نیاز داشته باشد تا به تغییراتی مانند از دست دادن استقلال، عادت کند.
استرس مرتبط با اعزام و پس از آن، میتواند منجر به بدتر شدن وضعیت سلامت روانی، مانند افسردگی همسر فرد اعزامی شود.
استرس بدون درمان نیز میتواند بر سلامت روانی همسر و رفاه کودکان تأثیر بگذارد. همچنین میتواند سیستم حمایتی عضو نظامی را کاهش داده و تأثیر منفی بر ادغام دوباره در خانواده داشته باشد.
هر مشاور افسردگی به این نتیجه رسیده است که درمان افسردگی برای خانوادههای نظامی ضروری است.
پیشنهاد التیاما برای درمان افسردگی بعد سربازی چیست؟
علم روانشناسی راهکارهای زیادی برای پیشگیری و رهایی از افسردگی بعد خدمت سربازی ارائه داده است که مهم ترین بعضی از آنها به فرد و بعضی به شرایط سازمان نظامی تحت فرمان مربوط می شود:
- بالا بردن میزان آگاهی و دانش افراد بهترین راه برای درمان افسردگی بعد سربازی است.
- کم کردن فشار بی مورد خانواده ها روی پسرها
- دانش آموزی و یادگیری فن و اصول زندگی در دوران سربازی باید بخشی از این دوران باشد.
- قرار گرفتن مشاور روانشناس در پادگان ها می بایست الزامی باشد.
- یادگیری روش های کنترل ذهن و آموزش راه های مدیریت احساسات باید الزامی باشد.
سایت سلامت روان التیاما با گردآوری تیمی از بهترین های روانشناسی امکان مشاوره ارزان با روانشناس را برای تمام فارسی زبانان فراهم کرده است. اگر شما هم نشانه های افسردگی بعد از خدمت سربازی را در خود مشاهده می کنید می توانید در التیاما از خدمات مشاوره تصویری روانشناسی استفاده نمایید.
مشاوره سریع با روانشناس