Notice: fwrite(): write of 691 bytes failed with errno=122 Disk quota exceeded in /home/saninw/eltiyama/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 42
درمان خروپف؛ بررسی علت و ۱۲ روش برای بهبود آن – التیاما
سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

درمان خروپف؛ بررسی علت و ۱۲ روش برای بهبود آن

روش‌های پزشکی و خانگی مختلفی برای درمان خروپف (Snoring) یا خرناس وجود دارد. با این حال، خروپف می‌تواند به دلیل ابتلا به آلرژی‌های مزمن یا آپنه خواب نیز رخ دهد؛ بنابراین لازم است قبل از درمان این وضعیت، علت بروز آن را بیابید. در ادامه این مقاله از مجله التیاما به بررسی دلایل بروز خروپف و انواع روش‌های درمان آن می‌پردازیم.

فهرست محتوا

  • علت بروز خروپف از چیست؟
  • درمان قطعی خروپف در خواب
    • ۱. درمان‌های پزشکی خروپف
    • ۲. درمان خروپف در مردان
    • ۳. درمان خروپف در زنان
    • ۴. درمان خروپف در خانه
    • ۵. درمان خروپف در کودکان
  • علت خروپف با دهان بسته چیست؟
  • خروپف با صدای بلند نشانه چیست؟
  • چه زمانی به پزشک مراجعه کنم؟
  • سوالات متداول

علت بروز خروپف از چیست؟

هنگامی که افراد در خواب نفس می‌کشند، جریان هوا از گلو عبور کرده و باعث ارتعاش بافت‌های شل‌شده می‌شود. ارتعاش بافت‌های شل‌شده گلو می‌تواند منجر به ایجاد صداهای خشن و اغلب آزاردهنده شود. برخی از دلایل بروز خروپف عبارت‌اند از:

  • آپنه انسدادی خواب (OSA) یا مسدود شدن راه‌های هوایی
  • چاقی
  • مشکلات ساختاری در دهان، بینی یا گلو
  • کمبود خواب
  • خوابیدن به پشت
  • مصرف نوشیدنی‌های الکی و گازدار قبل از خواب
اینفوگرافیک علت بروز خروپف
خروپف ممکن است نشان‌دهنده یک مشکل پزشکی باشد؛ بنابراین درمان را آن جدی بگیرید.

دلایل خروپف در زنان با دلایل خروپف در مردان تقریبا یکسان است. با این حال برخی از تفاوت‌های جنسیتی ممکن است در ایجاد علت این وضعیت موثر باشد. برای مثال، کارشناسان تخمین می‌زنند که نیمی از زنان در زمان بارداری خروپف می‌کنند. تغییرات هورمونی، افزایش وزن و تورم راه‌های هوایی بینی می‌توانند در بروز خروپف در زمان بارداری نقش داشته باشند. همچنین، خروپف در دوران یائسگی و بعد از آن نیز افزایش می‌یابد که به‌دلیل کاهش سطح استروژن و پروژسترون است.

بیشتر بدانید: انحراف بینی

درمان قطعی خروپف در خواب

خروپف اغلب با درمان‌های خانگی و تغییر سبک زندگی قابل درمان است. بهترین درمان خروپف عبارت است از:

۱. درمان‌های پزشکی خروپف

در برخی موارد لازم است به پزشک گوش، حلق و بینی مراجعه کنید تا درمان پزشکی مناسب برای رفع خروپف را دریافت کنید. درمان‌های پزشکی که معمولا برای کنترل این عارضه استفاده می‌شوند، عبارت‌اند از:

الف) درمان آلرژی‌های مزمن

آلرژی‌ها می‌توانند عبور جریان هوا از طریق بینی را کاهش دهند. در این حالت، فرد مبتلا به آلرژی مجبور به تنفس از طریق دهان می‌شود و احتمال بروز خروپف افزایش می‌یابد. داروهایی که برای کنترل آلرژی و کاهش خروپف تجویز می‌شوند، عبارت‌اند از:

  • آنتی‌هیستامین‌های غیر محرک: ستیریزین (Zyrtec)، لووستیریزین (Xyzal) و لوراتادین (Claritin)
  • آنتی‌هیستامین‌های محرک: دیفن‌هیدرامین (Benadryl)
  • کورتیکواستروئیدهای بینی استنشاقی: فلو‌تیکازون (Flonase) و تریامسینولون (Nasacort)
  • دکونژستانت‌های خوراکی: سودوافدرین (Sudafed) و فنیل‌افرین (Sudafed PE)
  • تعدیل‌کننده‌های لوکوترین: مونته‌لوکاست (Singulair) و زیلوتون (Zyflo)
اینفوگرافیک داروهای کنترل‌کننده آلرژی و خروپف
از دکونژستانت‌های خوراکی برای کنترل کوتاه‌مدت آلرژی و خروپف استفاده می‌شود.

ب) اصلاح مشکلات ساختاری آناتومیکی در بینی

برخی افراد با انحراف تیغه بینی متولد شده یا به دلیل آسیب‌های فیزیکی، به این مشکل دچار می‌شوند. این وضعیت شامل ناهماهنگی دیواره‌ای است که دو طرف بینی را از هم جدا می‌کند و باعث محدود شدن جریان هوا می‌شود. انحراف تیغه بینی ممکن است باعث تنفس از دهان در حین خواب شده که منجر به بروز خروپف می‌شود. برای اصلاح این مشکل پزشک ممکن است عمل جراحی سپتوپلاستی (Septoplasty) را به فرد پیشنهاد دهد.

پیشنهاد التیاما:  اگزما نوزادان چیست؟ یک بیماری پوستی شایع اما قابل درمان

بیشتر بدانید: جراحی گوش و حلق و بینی

پ) انجام عمل یوولوپالاتوفارنگوپلاستی (UPPP)

یوولوپالاتوفارنگوپلاستی یک عمل جراحی است که در آن بافت اضافی گلو برداشته می‌شود تا راه هوایی بازتر شود. این عمل می‌تواند گاهی‌اوقات به هوای عبوری از گلو کمک کند و خروپف را کاهش دهد. مطالعات نشان داده‌اند که UPPP با لیزر می‌تواند برای کاهش شدت خروپف مفید باشد. با این حال، نتایج نشان می‌دهد که اثرات این روش‌ها طولانی‌مدت نیست.

۲. درمان خروپف در مردان

خروپف یک مسئله رایج در مردان است و می‌تواند به دلایل مختلف از جمله چاقی، وضعیت خواب، گرفتگی بینی، مصرف الکل و آپنه خواب ایجاد شود. درمان خور و پف در مردان می‌تواند بر اساس علت آن متفاوت باشد. برخی از روش‌های کنترل این عارضه در مردان عبارت‌اند از:

الف) تغییر سبک خوابیدن

خوابیدن به پشت باعث می‌شود زبان به سمت پشت گلو حرکت کرده و جریان هوا را در گلو مسدود کند. خوابیدن به پهلو می‌تواند عبور جریان هوا را بهبود ببخشد و باعث توقف خروپف شود.

ب) کاهش مصرف نوشیدنی‌های الکلی

الکل می‌تواند عضلات گلو را شل کند و باعث خروپف شود؛ بنابراین سعی کنید حداقل ۳ ساعت قبل از خواب از مصرف الکل خودداری کنید. همچنین تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف الکل با کاهش مقدار خواب REM مرتبط است. خواب REM بخشی از خواب است که تشکیل حافظه و رویاپردازی در آن رخ می‌دهد.
علاوه بر این، سیگار کشیدن عادتی است که می‌تواند میزان خروپف را افزایش دهد. همچنین تحقیقات نشان داده‌اند که سیگار کشیدن ممکن است خطر آپنه خواب انسدادی (OSA) که یکی از دلایل خروپف است را افزایش دهد.

تصویر یک مرد که در خواب دچار حمله آپنه خواب انسدادی شده است.
برای جلوگیری از بروز خروپف، سیگار کشیدن را ترک کرده و قبل از خواب از نوشیدن الکل بپرهیزید.

۳. درمان خروپف در زنان

همان‌طور که اشاره شد، افزایش سن در زنان یا بارداری می‌تواند باعث بروز خروپف با صدای بلند در آن‌‌ها شود. بهترین روش‌های درمان خر و پف شبانه در زنان عبارت‌اند از:

الف) مدیریت وزن

اضافه وزن به‌ویژه در اطراف گردن، می‌تواند باعث افزایش خروپف شود. ورزش کردن و کاهش وزن می‌تواند به کنترل و کاهش خروپف در افراد کمک کند.

ب) استفاده از دستگاه‌های دندانی

با مراجعه به دندان‌پزشک متخصص در اختلالات خواب می‌تواند دستگاه دهانی سفارشی تهیه کنید. این دستگاه‌ها با تغییر موقعیت فک یا زبان، راه هوایی را باز نگه می‌دارند و از بروز خروپف جلوگیری می‌کنند.

پ) درمان خروپف بارداری

رعایت نکات زیر می‌تواند به مدیریت خروپف هنگام بارداری کمک کند:

  • تلاش کنید به جای خوابیدن به پشت، به سمت چپ بخوابید. این وضعیت می‌تواند به بهبود جریان هوا و کاهش خروپف کمک کند.
  • افزایش وزن بیش از حد در دوران بارداری می‌تواند بروز خروپف را تشدید کند. پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و حفظ فعالیت بدنی مطابق با توصیه‌های پزشک می‌تواند به مدیریت وزن و کاهش این عارضه کمک کند.
  • استفاده از اسپری نمکی بینی یا مرطوب‌کننده در اتاق خواب می‌تواند به تمیز نگه داشتن مجاری بینی کمک کند.
  • استفاده از یک بالش اضافی برای بالا بردن سر، هنگام خواب می‌تواند به باز نگه‌داشتن راه‌های هوایی کمک کند.
  • نوشیدن آب کافی می‌تواند به حفظ رطوبت بافت‌های گلو و جلوگیری از چسبناک شدن آن‌ها که منجر به خروپف می‌شود، کمک کند.
پیشنهاد التیاما:  برونشیت چیست؟ آیا برونشیت حاد خطرناک است؟
تصویر یک زن باردار در هنگام خواب
داشتن یک برنامه خواب منظم و محیط خواب راحت می‌تواند کیفیت کلی خواب شما را بهبود بخشد.

۴. درمان خروپف در خانه

روش‌های خانگی کنترل و بهبود خروپف عبارت‌اند از:

الف) داشتن خواب کافی

طبق توصیه‌های پزشکی هر بزرگسال باید بین هفت الی ۹ ساعت در طول شب، بخوابد. کمبود خواب ممکن است احتمال خروپف را افزایش دهد؛ زیرا می‌تواند باعث شل شدن عضلات گلو شده و خطر انسداد راه‌های هوایی را افزایش دهد.

بیشتر بدانید: آدنوئید و آدنوئیدکتومی چیست؟

ب) اجتناب از مصرف آرام‌بخش‌ها قبل از خواب

توقف مصرف آرام‌بخش‌ها قبل از خواب ممکن است خروپف را کاهش دهد. آرام‌بخش‌ها نیز مانند الکل می‌توانند باعث شل شدن عضلاتی مانند عضلات گلو شوند. اگر آرام‌بخش مصرف می‌کنید، با پزشک خود صحبت کنید تا در صورت امکان داروهای شما را تغییر دهند. در نظر داشته باشید که بدون مشورت با پزشک نباید مصرف داروهای آرام‌بخش خود را متوقف کنید.

پ) انجام تمرینات گلو

تقویت عضلات گلو می‌تواند در برخی موارد خروپف را کاهش دهد. این تمرینات ممکن است شامل خواندن آواز یا سایر فعالیت‌های صوتی باشد.

ت) استفاده از داروهای گیاهی

مصرف داروهای گیاهی‌ای مانند دمنوش نعناع، دمنوش زنجبیل، دمنوش بابونه، دمنوش خارخاسک و استشمام روغن اکالیپتوس می‌تواند به کاهش خروپف کمک کند.

۵. درمان خروپف در کودکان

خروپف نوزاد یا کودک می‌تواند برای والدین نگران‌کننده باشد. اگر کودک شما به طور مکرر خروپف می‌کند، با پزشک او مشورت کنید. پزشک، بینی کودک را بررسی کرده و ممکن است استفاده از اسپری بینی یا شستشوهای بینی را برای او توصیه کند.

همچنین، پزشک لوزه‌های کودک را بررسی می‌کند تا ببیند آیا بزرگ شده‌اند و نیاز به برداشتن دارند یا خیر. علاوه بر این، مرطوب کردن محیط اتاق خواب کودک می‌تواند به کاهش خروپف کمک کند. هوای خشک می‌تواند باعث تحریک و خشکی مخاط‌های بینی و گلو شده که این موضوع خروپف کردن را افزایش میدهد.

علت خروپف با دهان بسته چیست؟

خروپف با دهان بسته، که به آن خروپف بینی نیز گفته می‌شود، ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. این نوع خروپف معمولا ناشی از مشکل در مجاری تنفسی بینی یا گلو است. دلایل رایج این عارضه عبارت‌اند از:

  • احتقان بینی
  • نارسایی در ساختار بینی
  • ضعف یا تنش در عضلات گلو
  • بزرگ بودن لوزه‌ها یا زبان
پیشنهاد التیاما:  عفونت توکسوپلاسموز را بیشتر بشناسیم

خروپف با صدای بلند نشانه چیست؟

خروپف با صدای بلند می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات جدی‌تر در مجاری تنفسی باشد. علت خروپف بلند عبارت است از:

  • آپنه انسدادی خواب (OSA)
  • اختلالات ساختاری در مجرای تنفسی
  • افزایش وزن
  • مشکلات دیگر تنفسی مانند سینوزیت مزمن یا انسداد مزمن بینی

چه زمانی به پزشک مراجعه کنم؟

طبق گزارش بنیاد آکادمی گوش و حلق و بینی و جراحی گردن در آمریکا، حدود نیمی از بزرگسالان جهان خرخر می‌کنند. در این مقاله به بررسی علت‌های بروز این عارضه و روش درمان خروپف پرداختیم. این عارضه می‌تواند خواب شما و شریک زندگی‌تان را مختل کند. علاوه بر این، ممکن است نشان‌دهنده یک مشکل جدی سلامتی باشد.

اگر به تازگی متوجه شده‌اید که در خواب خروپف می‌کنید، توصیه می‌کنیم به یک دکتر متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید. برای این کار می‌توانید از طریق سایت التیاما اقدام کنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله متخصص گوش، حلق و بینی آنلاین مشورت کنید. همچنین، التیاما این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبت‌دهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری متخصص گوش، حلق و بینی از متخصص مورد نظر خود نوبت بگیرید.

سوالات متداول

علت بروز خروپف از چیه؟

خروپف به دلیل ارتعاش بافت‌های نرم در مجرای تنفسی هنگام خواب به وجود می‌آید. انسداد مجرای تنفسی، ضعف عضلات گلو، مصرف الکل و داروها و افزایش وزن می‌تواند از جمله دلایل ابتلا به این عارضه باشد.

بهترین قطره ضد خروپف چیست؟

قطره‌های ضد احتقان مانند اکسی‌متازولین (Oxymetazoline) و فنیل افرین (Phenylephrine)، قطره‌های مرطوب‌کننده حاوی آب‌نمک و قطره‌های ضد التهاب حاوی دگزامتازون (Dexamethasone) و فلوتیکازون (Fluticasone) می‌توانند به کاهش خروپف کمک کنند.

بروز خروپف به چه دلیل است؟

خروپف می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله بزرگ بودن لوزه‌ها، انسداد مجرای تنفسی، بزرگ بودن زبان، انحراف بینی، افزایش وزن، سیگار کشیدن و بارداری ایجاد شود.

برای خروپف چی خوبه؟

تغییر در سبک زندگی، استفاده از مرطوب‌کننده‌های هوا، تغییر در سبک خواب، اجتناب از مصرف الکل، کاهش وزن و جراحی مجرای تنفسی می‌تواند به کاهش و مدیریت خروپف کمک کند.

بهترین قرص برای خروپف چیست؟

داروهای ضد احتقان مانند پسودوافدرین (Pseudoephedrine) و اکسی متازولین (Oxymetazoline) و داروهای آنتی‌هیستامین مانند لوراتادین (Loratadine) و سیتریزین (Cetirizine) می‌توانند به بهبود این عارضه کمک کنند.

منابع:

healthline | sleepfoundation

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز ۳.۶ / ۵. تعداد رای‌ها ۲۰۳

هنوز امتیازی ثبت نشده

درباره‌ی ادمین

حتما ببینید

آکنه ؛ علائم، علل، پیشگیری و درمان

آکنه نوعی بیماری مزمن و التهابی پوستی است که باعث ایجاد لکه و جوش هایی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/saninw/eltiyama/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/saninw/eltiyama/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/saninw/el...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/saninw/eltiyama/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51