دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

نقش و منابع ویتامین­ ها در سلامت عمومی بدن

انواع ویتامین­، نقش آن در بدن و منابع غذایی آن در جدول زیر فهرست شده است.

ویتامین­ های محلول در آب

ویتامین­های محلول در آب آزادانه در بدن حرکت م ی­کنند و مقادیر اضافی آن معمولا توسط کلیه دفع می­ شود. بدن در دوزهای کوچک و متناوب به ویتامین ­های محلول در آب نیاز دارد. احتمال رسیدن میزان این نوع ویتامین به مرحله­ ی سمی کم­تر از ویتامین­ های محلول در چربی است. اما مصرف نیاسین، ویتامین ب-۶، فولات، کولین و ویتامین ث محدودیت دارد. مصرف زیاد ویتامین ب-۶ در بلندمدت منجر به بروز آسیب عصبی می­ شود که غیر قابل جبران است.

بیشتر بخوانید:نحوه مصرف ویتامین e برای مردان چگونه است؟

پیشنهاد التیاما:  پودر گین آپ (Gain Up) چیست و چگونه به افزایش وزن کمک می‌کند؟

رژیم غذایی متعادل حاوی مقادیر کافی این نوع ویتامین­ هاست. ممکن است افراد بالای ۵۰ سال و گیاه­ خواران برای دریافت ویتامین ب-۱۲ به اندازه­ ی کافی به مصرف مکمل احتیاج پیدا کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویتامین هایی که می توانید مصرف کنید با بهترین پزشکان التیاما مشورت کنید.

بیشتر بدانید:خواص کینوا چیست؟

نقش و منابع ویتامین­ ها
منابع مهم ویتامین

لیست ویتامین ­های محلول در آب

Water-soluble vitamins  
منابع نقش ماده ­ی مغذی
 

 

در تمام غذاهای مغذی به اندازه­ ی متعادل وجود دارد: گوشت خوک، غلات کامل یا نان و غلات صبحانه­ ی غنی­شده، حبوبات، آجیل و تخمه

 

 

بخشی از آنزیم مورد نیاز برای متابولیزم انرژی؛ برای عملکرد عصبی اهمیت دارد

 

 

تیامین (ویتامین ب-۱)

شیر و محصولات شیر، سبزیجات برگ دار و سبز، غلات کامل، نان و غلات صبحانه­ ی غنی ­شده  

 

بخشی از آنزیم مورد نیاز برای متابولیزم انرژی، برای سلامت پوست و بینایی مهم است

ریبوفلاوین (ویتامین ب-۲)
گوشت، ماکیان، ماهی، غلات کامل یا نان و غلات صبحانه­ ی غنی­ شده، سبزیجات (به­ خصوص قارچ، مارچوبه و سبزیجات سبز و برگ دار)، کر ه­ی بادام­زمینی) بخشی از آنزیم مورد نیاز برای متابولیزم انرژی، برای سلامت سیستم عصبی، سیستم گوارش و پوست مهم است  

 

نیاسین (ویتامین ب-۳)

در غذاهای مختلف وجود دارد  

 

بخشی از آنزیم مورد نیاز برای متابولیزم انرژی

 

 

اسید پانتوتنیک

 

 

در غذاهای مختلف وجود دارد، توسط باکتری در مجرای روده تولید می­ شود

 

 

بخشی از آنزیم مورد نیاز برای متابولیزم انرژی

 

 

بیوتین

گوشت، ماهی، ماکیان، سبزیجات، میوه بخشی از آنزیم مورد نیاز برای متابولیزم انرژی، به تشکیل گلبول قرمز کمک می­ کند  

 

پیرودیکسین (ویتامین ب-۶)

سبزیجات برگ دار و سبز، حبوبات، تخمه، آب پرتقال و جگر، امروزه به اکثر غلات فراوری­ شده اضافه می­ شود  

 

بخشی از آنزیم مورد نیاز برای تشکیل دی­ ان ­ای و سلول­ های جدید، به­ خصوص گلبول ­های قرمز

 

 

فولیک اسید

گوشت، ماکیان، ماهی، غذای دریایی، تخم مرغ، شیر و فراورده ­های آن، در غذاهای گیاهی یافت نمی­ شود  

 

بخشی از آنزیم مورد نیاز برای تشکیل سلول­ های جدید، برای عملکرد عصبی مهم است

 

 

کوبالامین (ویتامین ب-۱۲)

فقط در میوه و سبزیجات یافت می­ شود، به ­خصوص مرکبات، سبزیجات از خانواده­ی کلم، طالبی، توت­ فرنگی، فلفل، گوجه، سیب­ زمینی، کاهو،  پاپایا، انبه، کیوی  

 

ضد اکسیدان، بخشی از آنزیم مورد نیاز برای متابولیزم پروتئین، برای سلامت سیستم ایمنی مهم است، به جذب آهن کمک می ­کند

 

 

اسید اسکوربیک (ویتامین ث)

       

ویتامین ­های محلول در چربی

ویتامین­ های محلول در چربی در سلول ­های بدن ذخیره می­شوند و دفع آن­ها به­ سادگی دفع ویتامین ­های محلول در آب نیست. با این­که مقادیر کافی این نوع ویتامین­ ها برای بدن مورد نیاز است، لازم نیست به تناوب ویتامین­ های محلول در آب مورد مصرف قرار بگیرند. اگر مصرف ویتامین ­های محلول در چربی بیش از اندازه صورت بگیرد، تبدیل به مسمومیت می ­شود.

بیشتر بخوانید: فواید قرص امگا ۳ برای زنان

نقش و منابع ویتامین­ ها
بهترین منبع ویتامین ها

بیشتر بخوانید:ویتامین E در زنان چه فوایدی دارد؟

یک رژیم غذایی متعادل حاوی مقادیر کافی ویتامین­ های محلول در چربی است. دریافت ویتامین دی صرفا از طریق مواد غذایی دشوار است و بهتر است از مکمل ویتامین دی یا مولتی­ویتامین حاوی ویتامین دی استفاده کنید. می­ توانید به­ منظور دریافت ایده از منابع غذایی و کسب اطلاعات پیرامون مکمل­ ها به لینک بهداشت فایل #68e تحت عنوان منابع غذایی کلسیم و ویتامین دی مراجعه کنید. برای انتخاب مکمل مناسب با بهترین فوق متخصص داخلی مشورت کنید.

پیشنهاد التیاما:  خواص بامیه؛ معجزه‌ای برای سلامتی و طول عمر که نباید دست کم بگیرید

لیست ویتامین­ های محلول در چربی

   
منابع نقش ماده­ ی مغذی
 

 

ویتامین آ از منابع حیوانی (رتینول): شیر فراوری­شده، پنیر، خامه، کره، کر ه­ی گیاهی فراوری­شده، تخم مرغ، جگر

بتا-کاروتن (از منابع گیاهی): سبزیجات سبز و برگ دار، میوه ­های نارنجی (زردآلو، طالبی) و سبزیجات (هویج، کدوی زمستانی، سیب­ زمینی شیرین، کدوتنبل)

 

 

برای بینایی، سلامت پوست و غشای مخاطی، رشد استخوان و دندان، سلامت سیستم ایمنی مورد نیاز است

 

 

ویتامین آ (و ماده­ی تشکیل ­­دهنده*­ی آن، بتا-کاروتن)

*ماده­ ی تشکیل­ دهنده توسط بدن به ویتامین تبدیل می­ شود

 

 

زرد ه­ی تخم مرغ، جگر، ماهی چرب، شیر فراوری­ شده، کره­ی فراوری­ شده. پوست با قرار گرفتن در معرض نور خورشید می تواند ویتامین دی تولید کند.

 

 

برای جذب مناسب کلسیم مناسب است و در استخوان ذخیره می­شود

 

 

ویتامین دی

روغن گیاهی اشباع­ نشده (سویا، ذرت، تخم کتان، کافشه)، سبزیجات سبز و برگدار، جوانه ­ی گندم، غلات کامل، جگر، زرد ه­ی تخم مرغ، آجیل و تخمه  

 

ضد اکسیدان، از دیواره­ ی سلول محافظت می­ کند

ویتامین ای
 

 

سبزیجات برگ دار مانند کلم ­پیچ، کلم سبز و اسفناج، سبزیجات سبز مانند بروکلی، کلم بروکسل و مارچوبه؛ توسط باکتری هم در روده تولید می­ شود

برای تشکیل لخته خون مورد نیاز است  

 

ویتامین کا

       

منبع: healthlinkbc

اگر فکر می کنید که دچار کمبود ویتامین هستید می توانید از پزشک متخصص داخلی در التیاما استفاده کنید. 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز ۴.۴ / ۵. تعداد رای‌ها ۸

هنوز امتیازی ثبت نشده

درباره‌ی ادمین

حتما ببینید

ویتامین دی D چیست؟ درباره ویتامین آفتاب بیشتر بدانید!

ویتامین دی (Vitamin D) یک ویتامین محلول در چربی است که در مکمل‌های غذایی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *