Notice: fwrite(): write of 691 bytes failed with errno=122 Disk quota exceeded in /home/saninw/eltiyama/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 42
8 نکته مهم برای حفظ سلامتی در سفر به مناطق گرم – التیاما
سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

۸ نکته مهم برای حفظ سلامتی در سفر به مناطق گرم

مناطق بسیار زیبایی در ایران و جهان وجود دارند که هر ساله مسافران زیادی را به سوی خود جذب می‌کنند. با این حال، بعضی از این مقاصد توریستی از آب و هوای گرم برخوردارند و ممکن است سفر به آن‌ها خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با گرما، مانند خستگی گرمایی و گرمازدگی را افزایش ‌دهد، به خصوص اگر به آب و هوای معتدل یا سرد عادت داشته باشید. چنانچه تصمیم دارید به شهر یا کشوری با آب و هوای گرم سفر کنید، مقاله امروز مجله التیاما را تا انتها بخوانید. در این مقاله، شما را با نکاتی که باید برای حفظ سلامتی در سفر به مناطق گرم رعایت کنید، آشنا خواهیم کرد.

فهرست محتوا

  • راه‌های حفظ سلامتی در سفر به مناطق گرم
    • ۱. لباس‌های مناسب و راحت بپوشید
    • ۲. کرم ضدآفتاب را فراموش نکنید
    • ۳. صبح یا عصر به دیدن مکان‌های توریستی بروید
    • ۴. از موزه‌ها در گرم‌ترین ساعات روز بازدید کنید
    • ۵. برای حفظ سلامتی در سفر به مناطق گرم به اندازه کافی استراحت کنید
    • ۶. از فعالیت بدنی شدید بپرهیزید
    • ۷. بدن‌ خود را هیدراته نگه دارید
    • ۸. برا حفظ سلامتی در سفر به مناطق گرم غذای خود را هوشمندانه انتخاب کنید
  • سوالات متداول
  • کلام پایانی درباره راه‌های حفظ سلامتی در سفر به مناطق گرم

راه‌های حفظ سلامتی در سفر به مناطق گرم

پزشکان توصیه می‌کنند با رعایت نکاتی برای سلامت خود در سفر به مناطق گرم ارزش قائل باشید و از بروز عوارض ناشی از دمای بالا پیش‌گیری کنید. مهم‌ترین راه‌کارهایی که می‌توانند از شما در برابر گرما محافظت کنند عبارتند از:

۱. لباس‌های مناسب و راحت بپوشید

لباس‌ها نقش مهمی در مسافرت دارند، به خصوص در آب و هوای گرم. همیشه لباس‌های گشاد، سبک و رنگ روشن بپوشید و از پارچه‌های تیره و سنگین دوری کنید. لباس‌های گشاد و نخی اجازه می‌دهند هوا روی پوست گردش کند، در نتیجه به خنک شدن بدن کمک می‌کنند. اما لباس‌های تیره رنگ، به ویژه مشکی، گرما را جذب می‌کنند و احتمال گرمازدگی را افزایش می‌دهند.

نکته مهم دیگری که باید رعایت کنید، استفاده از شلوار بلند، پیراهن آستین بلند و کلاه لبه‌دار است. این نوع لباس‌ها از پوست شما در برابر نور خورشید محافظت کرده و از آفتاب‌سوختگی جلوگیری می‌کنند.

پیشنهاد التیاما:  خواص قهوه؛ از افزایش انرژی تا کاهش وزن + مقدار مجاز و بهترین زمان مصرف

بیشتر بخوانیم: چگونه از پوست خود در مسافرت محافظت کنیم؟

زنی که روی کشتی تفریحی به دریا نگاه می‌کند
پوشیدن لباس سبک و راحت با رنگ روشن از گرم شدن بیش از حد بدن جلوگیری می‌کند.

بیشتر بدانید: نکات مهم سلامتی برای مسافرت به مناطق خشک

۲. کرم ضدآفتاب را فراموش نکنید

در سفر به مناطق گرم هرگز نور خورشید را دست‌کم نگیرید. آفتاب‌سوختگی، به خصوص در ابتدای سفر، می‌تواند تعطیلات شما را خراب کند. هر بار که از محل اقامت خود خارج می‌شوید از کرم ضدآفتاب باکیفیت، ترجیحا با SPF بالاتر از ۳۰، استفاده کرده و هر ۲ ساعت یک‌بار آن را تمدید کنید.

علاوه بر این، استفاده از عینک آفتابی و چتر هم به حفظ سلامتی در سفر به مناطق گرم کمک می‌کند. چرا که وقتی به دل طبیعت می‌روید یا از مکان‌هایی که در فضای باز قرار دارند بازدید می‌کنید، ممکن است نتوانید در سایه پناه بگیرید.

۳. صبح یا عصر به دیدن مکان‌های توریستی بروید

سازمان‌های بهداشتی توصیه می‌کنند در صورت امکان در گرم‌ترین ساعات روز (معمولا بین ساعت ۱۱ صبح تا سه بعد از ظهر) از ساختمان خارج نشوید. چون خورشید بالای سر شما قرار دارد و احتمال آفتاب‌سوختگی و گرمازدگی به اوج خود می‌رسد.

یکی از بهترین راه‌ها برای کنار آمدن با هوای گرم، تنظیم زمان خارج شدن از هتل است. روز خود را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که صبح‌ها قبل از اینکه خورشید در داغ‌ترین حالت خود قرار بگیرد یا اواخر عصر از مکان‌های توریستی دیدن کنید. در اواسط روز به محل اقامت خود برگردید و منتظر بمانید تا هوا کمی خنک شود. در این مدت می‌توانید ناهار بخورید یا استراحت کنید.

۴. از موزه‌ها در گرم‌ترین ساعات روز بازدید کنید

یک توصیه مهم برای خنک ماندن و حفظ سلامتی در سفر به مناطق گرم این است که از مکان‌های سربسته و مجهز به تهویه هوا در گرم‌ترین ساعات روز دیدن کنید. موزه‌ها، گالری‌ها و حتی مراکز خرید معمولا گزینه‌های مناسبی برای این کار هستند.

۵. برای حفظ سلامتی در سفر به مناطق گرم به اندازه کافی استراحت کنید

روز خود را بیش از حد شلوغ نکنید، چون انرژی شما کاهش پیدا می‌کند. پیاده‌روی و کاوش در یک مکان گرم از نظر جسمی آسیب‌های زیادی به شما وارد می‌کند. از این‌رو، لازم است در طول روز استراحت کنید و کمی چرت بزنید.

پیشنهاد التیاما:  خواص اسفناج؛ از بهبود کیفیت اسپرم تا پیشگیری از کبد چرب

بیشتر بخوانیم: بهترین روش درمان دریازدگی

زنی که خوابیده است
در طول سفر به اندازه کافی استراحت کنید تا گرما آسیب کمتری به شما وارد کند.

۶. از فعالیت بدنی شدید بپرهیزید

در روزهای بسیار گرم از پیاده‌روی یا فعالیت‎‌های بدنی سخت خودداری کنید. در این روزها برنامه خود را کمی تغییر دهید و به سراغ فعالیت‌هایی بروید که به انرژی زیادی نیاز ندارند.

۷. بدن‌ خود را هیدراته نگه دارید

کم آبی شایع‌ترین مشکل مربوط به گرما است. اما گاهی اوقات، هیجان کشف یک مکان جدید باعث می‌شود نوشیدن آب را فراموش کنید. در هوای گرم، نوشیدن مایعات بسیار مهم است. برای حفظ سلامتی در سفر به مناطق گرم لازم است همیشه یک بطری آب همراه خود داشته باشید و هر ۱۵ تا ۳۰ دقیقه یک‌بار از آن بنوشید، حتی اگر تشنه نیستید. به یاد داشته باشید که نوشیدنی‌های الکلی، گازدار یا کافئین‌دار برای هیدراته نگه داشتن بدن گزینه مناسبی نیستند.

بیشتر بدانید: توصیه های پزشکی به مسافران نوروزی که خوب است بدانید

اینفوگرافی از راه‌های حفظ سلامتی در سفر به مناطق گرم
پوشیدن لباس‌های مناسب، استفاده از کرم ضدآفتاب، دوری از نور خورشید در اواسط روز، استراحت کافی، نوشیدن آب و خوردن میوه و سبزی از بدن در برابر گرما محافظت می‌کند.

بیشتر بخوانیم: روش مقابله با حساسیت به آجیل در عید نوروز

۸. برا حفظ سلامتی در سفر به مناطق گرم غذای خود را هوشمندانه انتخاب کنید

تا حد امکان از خوردن غذاهای پرچرب و سنگین خودداری کنید. فرآیند هضم با تولید گرما همراه است و غذایی که هضم آن مدت زمان زیادی طول می‌کشد، حال شما را بدتر می‌کند. به‌علاوه، در هوای گرم اشتها کمتر می‌شود. بنابراین، بهتر است تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش و حجم هر وعده را کاهش دهید.

به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن برای مناطق گرم سبزیجات و میوه‌ها، از جمله هندوانه، پرتقال و خیار، را انتخاب کنید. چرا که هم غنی از ویتامین و مواد معدنی هستند و هم مقدار زیادی آب دارند و به هیدراته نگه داشتن بدن کمک می‌کنند. میان وعده‌های حاوی نمک مثل آجیل شور و پاپ‌کورن هم گزینه مناسبی برای آب و هوای گرم به شمار می‌روند. چون می‌توانند الکترولیت‌های از دست رفته از طریق تعریق را جایگزین کنند.

پیشنهاد ما به شما قبل از سفر مشورت با دکتر تغذیه برای گرفتن یک رژیم غذایی مناسب است. شما عزیزان می‌توانید از امکان مشاوره با دکتر تغذیه آنلاین به صورت صوتی و تصویری در سایت التیاما استفاده کنید.

پیشنهاد التیاما:  روتین پوستی روزانه + فرق روتین پوستی مردانه و زنانه

بیشتر بخوانیم: بهترین روش پیشگیری از بیماری در سفر به مناطق سرد سیر

مقداری میوه خرد شده و زنی که می‌خواهد یکی از آن‌ها را بردارد
در طول سفر، مصرف میوه و سبزی به تامین مواد مغذی و آب مورد نیاز بدن کمک می‌کند.

سوالات متداول

گرما باعث بروز چه مشکلاتی می‌شود؟

رایج‌ترین مشکلات ناشی از گرما عبارتند از: بثورات حرارتی (یک نوع تحریک پوستی که باعث قرمز شدن پوست می‌شود)، کرامپ گرمایی (گرفتگی دردناک عضلات)، خستگی گرمایی (تعریق شدید، نبض تند و ضعیف و تنفس سریع) و گرمازدگی که تهدیدکننده حیات است و زمانی رخ می‌دهد که دمای بدن در عرض چند دقیقه به بالاتر از ۴۱ درجه سانتی‌گراد برسد.

چه عواملی احتمال بروز مشکلات ناشی از گرما را افزایش می‌دهند؟

کم آبی بدن، چاقی، مصرف بعضی از داروها (مثل دیورتیک‌ها، آنتی هیستامین‌ها، ملین‌ها و آرام‌بخش‌ها)، ابتلا به بعضی از بیماری‌ها (مانند دیابت، مشکلات قلبی و مشکلات کلیوی)، بارداری، عادت نداشتن به گرما، پوشیدن‌ لباس‌های سنگین یا تیره و سن کمتر از چهار سال یا بالاتر از ۶۵ سال آسیب‌پذیری در برابر گرما را افزایش می‌دهند.

چگونه از کودکان در سفر به مناطق گرم محافظت کنیم؟

کودک را به تنهایی در ماشین رها نکنید، مطمئن شوید که آب کافی می‌نوشد و کرم ضدآفتاب او را هر ۲ ساعت یک‌بار تمدید کنید.

بیشتر بخوانیم: کنترل وزن در تعطیلات عید نوروز؛ مراقب وزنت هستیم

کلام پایانی درباره راه‌های حفظ سلامتی در سفر به مناطق گرم

گرما می‌تواند مشکلات زیادی برای سلامتی ایجاد کند، از آفتاب‌سوختگی خفیف گرفته تا گرمازدگی شدید. برای جلوگیری از بروز این مشکلات باید آب فراوان بنوشید و در ساعات اوج گرما از محل اقامت خود خارج نشوید. دوش گرفتن و استفاده از کیسه یخ می‌تواند به سرعت دمای مرکزی بدن را پایین بیاورد. چنانچه این راه‌کارها موثر نبودند یا احساس حالت تهوع و سرگیجه داشتید، فورا نزد پزشک بروید. اگر در طول سفر به پزشک معتمد دسترسی نداشتید، می‌توانید برای مشورت با بهترین متخصصان به سایت التیاما مراجعه کنید.

منابع: letsgobeartravels, traveloffpath, my.clevelandclinic

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز ۵ / ۵. تعداد رای‌ها ۱

هنوز امتیازی ثبت نشده

درباره‌ی ادمین

حتما ببینید

ویتامین دی D چیست؟ درباره ویتامین آفتاب بیشتر بدانید!

ویتامین دی (Vitamin D) یک ویتامین محلول در چربی است که در مکمل‌های غذایی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/saninw/eltiyama/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/saninw/eltiyama/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/saninw/el...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/saninw/eltiyama/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51