عشق دوران کودکی و عاشق شدن بچه ها می تواند باعث ترس، اضطراب و گیج شدن والدین شود! آنها نمی دانند که آیا بچه ها هم عاشق میشوند و یا بهترین رفتار و واکنش در برابر عاشق شدن بچه ها چیست؟ در صورتی که شاید خودشان هم عشق کودکی را تا حدودی تجربه کرده اند. تعداد زیادی از جلسات مشاوره آنلاین کودکان در سایت التیاما، به بررسی علت عاشق شدن کودکان و توضیح بایدها و نبایدها به والدین مربوط می شود. با سایت مشاوره روانشناسی التیاما همراه باشید تا از احساس های شدید دوران کودکی و انتخاب بهترین واکنش در برابر آن از دید روانشناسی آگاه شوید.
فهرست موضوعات بررسی شده
- منظور از عشق دوران کودکی چیست؟
- علت عاشق شدن کودکان چیست؟
- عشق کودکی چگونه و در چه سنی رخ می دهد؟
- نتیجه عشق بچگی چیست؟
- احساسات کودکان و نحوه رفتار با عشق در کودکی
- چرا جدی گرفتن عشق کودکی بسیار مهم است؟
- آیا کودکان در شناخت احساسات نیاز به آموزش دارند؟
- چطور با عاشق شدن بچه ها رفتار کنیم؟ بهترین راهکار در مقابل عشق بچگی چیست؟
- راهکارهایی برای والدین در مواجهه با عشق دوران کودکی چیست؟
- عشق کودکی من
- پیشنهاد التیاما درباره عاشق شدن بچه ها چیست؟
- سوالات متداول والدین درباره عاشق شدن بچه ها
منظور از عشق دوران کودکی چیست؟
با بخش وبلاگ روانشناسی در سایت روانشناسی التیاما همراه باشید.
بچه ها روح پاک و بی آلایشی دارند و در سنین یا موقعیت های مختلف ممکن است دچار احساساتی شوند که بدون هیچ شناختی، درون آنها را منقلب و طوفانی می کند.
والدین در مواجهه با عشق دوران بچگی در فرزندانشان (عشق دوران کودکی) بر سر یک چند راهی می مانند:
- واکنش مستقیم و خاصی داشته باشم
- نسبت به عشق کودکی در بچه ها بی تفاوت و خونسرد رفتار کنم
- با او درباره احساسش و عشق دوران بچگی صحبت کنم
- کلمه ای درباره عشق در کودکی بر زبان نیاورم تا تشدید کننده عشق دوران کودکی فرزندم نباشد
- به طور غیرمستقیم به او بفهمانم که از عشق و احساسش خبر دارم
- عشق کودکانه او را جدی بگیریم یا نه؟؟؟
حتی ممکن است والدین در برابر عشق دوران کودکی سرشار از خشم شوند و نتوانند عصبانیت خود را در برابر فرزندانشان کنترل کنند.
شما به عنوان یک والد در برابر چنین حالاتی در فرزندانتان به جای گیر افتادن در چند راهی ها، مشورت و درد و دل با افراد غیر متخصص، سرچ های مدام در اینترنت و… از یک مشاور کودک کاربلد و با تجربه کمک بگیرید.
در ادامه خواهیم گفت که عشق دوران کودکی از نظرهای مختلف چرا مهم است؟
علت عاشق شدن کودکان چیست؟
دلایل بسیار زیادی برای علت عاشق شدن کودکان وجود دارد که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- کمبود توجه
- عدم رابطه صمیمی با والدین
- مشکلات خانوادگی مانند دعواهای همیشگی والدین
- رقابت بسیار زیاد بین بچه ها در خانه هم یک علت عاشق شدن کودکان است
عشق کودکی چگونه و در چه سنی رخ می دهد؟
خب حالا می دانیم که پاسخ سوال آیا بچه ها هم عاشق میشوند مثبت است. بله عشق کودکان واقعیت دارد اما، عاشق شدن کودکان حدودا در چه سنینی اتفاق می افتد و تا کی ادامه دارد؟
هر چند بیشتر روانشناسان معتقد هستند که عشق دوران کودکی در دخترها، بیشتر در سنین ۱۰ تا ۱۱ سالگی و در پسرها از ۱۳ سالگی آغاز می شود اما در سنین کمتر از اینها نیز دیده شده است
شاید شما تصور کنید که احساس قلبی شدید در دختران نسبت به پسرهای هم بازی، همکلاسی و… یا در پسران نسبت به دختران اتفاق می افتد، اما در مواردی شما شاهد عشق شدید و رفتارهای عجیب فرزندتان نسبت به پزشکش، معلمش، هنر پیشهها و… نیز خواهید بود.
حتی گاهی کودکان، عشق را در یک حیوان خانگی می بینند و چنان احساسات شدیدی بروز می دهند که ممکن است برایشان آسیب رسان باشد.
عشق کودکی بیشتر در مرز کودکی به بلوغ رخ می دهد. زمانیکه فرزند شما در حال شناخت خود، جنس خود و جنس مخالف است
بلوغ مرحله ای بسیار مهم در دوره زندگی است و همراه با تغییرات جسمی (تغیرات هورمونی و…) و تغییرات روحی می باشد. جالب است بدانید عشق دوران کودکی می تواند یکی از نتایج دوران بلوغ باشد و حتی یکی از علائم بلوغ زودرس، ک البته باید توسط متخصص تائید شود.
هر چند این عشق در بچه ها و کودکان گذرا است و در صورت اتخاذ برخوردی مناسب با کمک متخصص روانشناس بچه ها، بدون آسیب خواهد بود اما بهتر است جدی گرفته شود.
حتما در التیاما بخوانید:
- همه چیز درباره عشق اول زنان (عشق اول خانم ها)
- ۹ چیزی که باید در مورد عشق اول مردها بدانید
نتیجه عشق بچگی چیست؟
همانطور که دیدید عشق بچه ها طیف وسیعی را شامل می شود اما هر نوع عشق کودکانه در مواردی مشترک هستند:
- بی قراری و دلشوره در کودک
- افت تحصیلی شدید
- عدم تمرکز و یادگیری موضوعات مختلف
- نوسانات و تغییرات خلقی
- گریه های بی دلیل می تواند به خاطر عشق کودکی باشد
- بی خوابی های شبانه
- توجه بسیار زیاد به ظاهر، چهره، نوع لباس و…
- حرف های تازه و سوالات عجیب
- وارد کردن شکلی از عشق در انشا، نقاشی ها و…
- بی اشتهایی و مشکلات جسمی در مواجهه با عشق در کودکی زیاد دیده شده است
- و…
می توانند نتیجه عشق در کودکی باشند!
اگر در شما هم سوالات زیادی درباره علت عشق دوران کودکی دارید، می توانید در سایت التیاما با استفاده از خدماتی مانند مشاوره تلفنی با روانشناس با مشاور ارتباط صوتی برقرار کنید. کاربران مقیم خارج هم می توانند با پرداخت ارزی از مشاوره خارج از کشور التیاما استفاده کنند.
احساسات کودکان و نحوه رفتار با عشق در کودکی
همانطور که دیدیم عشق دوران کودکی می تواند بر روند کسب موفقیت، جسم و روح فرزند شما تأثیر بگذارد. عاشق شدن بچه ها می تواند بر سلامت روان و احساسات آنها تاثیر زیادی داشته باشد. پس حتما در صورت دیدن حالات تازه و تمایلات شدید فرزندتان نسبت به فردی دیگر که نشانه هایی از عشق کودکی دارد، مراقب و هوشیار باشید.
احساسات کودکان بسیار مهم و حساس است، اما هر حالتی در بچه ها را صرفا به عشق بچگی تلقی نکنید.
چرا جدی گرفتن عشق کودکی بسیار مهم است؟
نتایج به دست آمده از جلسات مشاوره تلفنی کودک در التیاما نشان می دهد والدین اگر عاشق شدن بچه ها را دست کم بگیرند به نوعی با آینده آنها قمار کرده اند.
نحوه برخورد شما با احساس فرزندتان می تواند بر ادامه زندگی او و موارد زیر تأثیر بگذارد:
- عشق های بزرگسالی و شکل گیری محبت در او
- عاشق شدن تو بچگی می تواند سلامت روابط آینده اش را تحت تاثیر قرار دهد
- اعتمادش به شما و داشتن احساس امنیت با شما
- شیوه های عشق ورزی دوران جوانی و لذت از رابطه های آینده
- ایجاد حساسیت در او درباره هر جنس مخالف و…
- پنهان کاری از شما و برقراری روابط خطرناک
- لجباز شدن و شکستن حریم هایش با شما
- و…
پس بهتر است با مشاور کودکی باتجربه و دلسوز درباره عشق بچه ها مشورت نمایید تا با ارائه بهترین راهکارها، از ضربه خوردن به روح و روان فرزندتان و آسیب رسیدن به رابطه شما با او پیشگیری شود.
بعد از مدتی بچه ها می فهمند شما از احساسات آنها باخبر هستید، پس بهتر است موضعی درست در قبال عاشق شدن تو بچگی فرزندتان بگیرید. بدترین کاری که والدین انجام می دهند واکنش سریع و تند نسبت به عشق در کودکی است!
آیا کودکان در شناخت احساسات نیاز به آموزش دارند؟
کودکان باید در هر سن و موقعیتی بروزِ احساساتِ مختلف را به شیوه های درست و علمی بیاموزند.
نحوه ابراز و کنترل غم، شادی، عصبانیت، محبت، عشق، اضطراب و… موضوعی بسیار مهم است و در کودکان مختلف، متفاوت است.
در کنار تمام کتابها، برنامه های آموزشی و … کمک گرفتن از یک متخصص در زمینه مشاوره روان درمانی کودک میتواند نه تنها از ایجاد احساساتِ اشتباه در فرزند شما جلوگیری کند بلکه در صورت رخ دادن چنین چیزی از واکنش اشتباه شما جلوگیری خواهد نمود.
پس فرزند خود را به خوبی بشناسید، به صورتی غیر مستقیم که ایجاد حساسیت نکند، به او توجه کامل داشته باشید
اگر حس می کنید فرزندتان بیش از حد احساسی، دارای نوسان خلق شدید، مشکل در پردازش احساساتش و… است، حتما به یک مشاور کودک مراجعه نمایید.
اما اگر سن بلوغ فرزندتان نزدیک است یا در این سن قرار دارد، مراجعه به یک روانشناس دلسوز و باتجربه را به شما شدیدا توصیه می کنیم.
بیشتر کودکان در این سنین سرشار از پیچیدگی، دوگانگی و استرس هستند
مواجهه با شکل جدیدی از دیدن و شناساییِ خود، احساسات و محیط را نیز به موارد قبلی اضافه کنید تا بتوانید انقلاب درون او را درک کنید.
راهکارهای یک مشاور و افزایش علم و آگاهی شما از کودکان و خواسته هایشان در بلوغ می تواند این دوران را برای والدین و کودکان آرام، ساده تر و جذاب تر گرداند.
پیشنهاد می کنیم مطلب معنی استرس چیست را حتما در سایت التیاما مطالعه نمائید.
چطور با عاشق شدن بچه ها رفتار کنیم؟ بهترین راهکار در مقابل عشق بچگی چیست؟
مهمترین موضوعی که والدین با آن مواجه هستند، این است که عاقلانه ترین نوع رفتار در مقابل عشق بچگی چیست و باید چکار کنیم؟
هر چند ممکن است نظرات ضد و نقیضی درباره نوع برخورد با احساسات شدید کودکی نسبت به جنس مخالف وجود داشته باشد، اما همه در یک چیز مشترک هستند که عشق دوران کودکی نباید با واکنش های شدید، تهاجمی و کاملا مستقیمِ بزرگترها پاسخ داده شود
حساسیت نشان دادن بیش از حد والدین به عاشق شدن بچه ها باعث حساس شدن کودکان روی احساسشان می شود و آنها را لجباز یا مضطرب خواهد کرد.
اینکه چگونه رفتاری را در برابر یک کودک دلباخته و عاشق انتخاب کنید؛ کجا با او وارد گفتگو شوید و چه زمانی سکوت نمایید، در چه شرایطی بی تفاوت باشید و کجا حساسیت نشان دهید.
آیا به دلیل گذرایی عموم این عشق ها، آن را رها کنید یا حتما مسئله را حل نمایید و… موضوعاتِ مهم و تخصصی هستند که بهتر است در مشاوره های آنلاین یا حضوری جواب داده شوند.
حتی یک مشاور روانشناس متنی متخصص در کودک حرفه ای با توجه به سن، موقعیت و با شناخت ویژگی های شخصیتی منحصر به فرد کودک، بهترین واکنش و راهکارها را به شما خواهد آموخت.
باز هم تکرار می کنم که اگر فرزندی در آستانه بلوغ یا در دوران بلوغ دارید یا فرزندتان شرایط خاصی دارد (فرزند طلاق بودن، فوتِ یکی از والدین، مهاجرت، دوری از دوستان و…) حتما با یک مشاور روانشناسی صحبت کنید.
موقعیت های خاص یا دشوار ممکن است باعث بروز عشق دوران کودکی شوند.
راهکارهایی برای والدین در مواجهه با عشق دوران کودکی چیست؟
برای پیشگیری از عشق دوران کودکی یا مواجهه با آن موارد زیر را به یاد داشته باشید:
- توجه و رسیدگی به کودک و مراقبتِ درست از او می تواند مانع از عشق های بچگی شود. وقتی فرزندتان همه ی آنچه از محبت و توجه می خواهد، از شما بگیرد، برای گرفتن احساساتِ شیرین به جنس مخالف روی نخواهد آورد، این بهترین راهکار برای مقابله با عشق کودکی است
- همواره به کودک خود عشق بورزید: او را با لحن و نامهای زیبا صدا بزنید… مدام به او بگویید که عاشقش هستید.. همیشه گوشزد کنید که چقدر برای شما ارزش دارد… او را از عشق و توجه سیراب گردانید.
- از ظاهر و زیبایی های ظاهری فرزندتان تعریف و تمجید کنید.
- برای پیشگیری از عشق کودکی که ممکن است باعث آسیب دیدن او شود، از سرزنش کردن، سرکوفت زدن و مقایسه فرزندتان با هم سن و سالانش شدیدا خودداری نمایید. در چنین فضاهایی کودک دچار عدم امنیت می شود و این ناامنی او را از شما دور و به جنس مخالف نزدیک خواهد کرد.
- دعواهای خانوادگی و مطرح کردن مشکلات خانوادگی در حضور کودک، او را مضطرب می کند. او ممکن است در چنین اضطراب هایی به فردی دیگر یا به عشق پناه ببرد.
- از دوران بلوغ فرزندتان غافل نشوید؛ دربارهی این دوران کتاب بخوانید. از مشاورانِ کودکِ التیاما کمک بگیرید. در آستانه ی بلوغ با فرزندتان بیشتر گفتگو کنید و بیشتر با او وقت گذرانی نمایید.
- دوران بلوغ را بشناسید: چه چیزی در جسم، روح، مغز و فیزیولوژیک او در حال رخ دادن است. با چه چیزهایی در این دوران از درون دست و پنجه نرم می کند… آگاهی، باعث می شود فرزندتان را درک کنید. درک، شما را آرامتر، خوش خلق تر و صبورتر خواهد کرد. هرچه شما رفتار درست تر و آگاهانه تری داشته باشید، کودک بیشتر با شما احساس صمیمیت و نزدیکی می کند و به جای دیگری شما را برای دوستی برمی گزیند.
- مراقب کارتون ها و فیلم هایی که کودکتان می بیند، کتاب هایی که می خواند و زندگیِ مجازی او باشید. این رفتار های میتواند در نهایت به عشق دوران کودکی منجر شوند.
- وقت کودک خود را به صورتی درست و منطقی پر کنید: کلاس هایی که دوست دارد؛ دورهمی های جذاب و اوقات خوش برایش بسازید. خانوادگی آشپزی کنید، باهم کارتون های آموزنده ببینید. پیاده روی کنید و… اگر همه چیز درست طراحی شود دیگر دلیلی وجود ندارد فرزندتان دنبال عشق بچگی بی مورد برود
- برای مدیریت صحیح عشق در کودکی باید شادی را در محیط خانه خلق کنید و اجازه ندهید کودک شما احساس تنهایی کند. با او صحبت کنید؛ به او حس ارزشمندی ببخشید و نظراتش را در مسائل مختلف بپرسید.
- خانواده و خانه ای شیرین و شاد خلق کنید: نیاز نیست هزینه های زیادی متقبل شوید، پیک نیک های یک روزه، بازی ها و کتاب خوانی های خانوادگی، دعوت کردنِ دوستانش به خانه و…
- او را تشویق و تحسین کنید: کوچکترین تلاش و نتیجه ی مثبت را در کودک ببینید و از او به خاطرِ تلاش هایش قدردانی نمایید.
- خوب به خودتان، روابط با همسرتان و نوعِ زندگی خانوادگیتان توجه کنید و ببینید کدام مشکل، رفتار یا بی توجهی می توانسته است فرزندتان را دچارِ احساسِ عشق به دیگری نماید.
- بعد از مواجهه با عشق بچگی او، بدون اشاره به عشق در او، در فضایی امن و با رویی گشاده بدون فشار و غیر مستقیم با کودکتان صحبت کنید و توجه کنید از چه چیزی ناراحت است و جای خالی چه چیزی آزارش می دهد. کودکان بسیار بیش از تصور ما می فهمند، می بینند و درک می کنند.
- به بخش مشاوره التیاما مراجعه کنید تا در زمینه های مختلف کودکان از جمله: عشق دوران کودکی و عشق کودکانه، اضطراب های کودکی، دوران بلوغ، افت تحصیلی، مشکل در روابط و … به شما و کودکتان یاری برسانند. مشاوری باتجربه شرایطی آرام و امن برای گفتگو و مصاحبه با فرزند شما طراحی می کند و زیرکانه به عمق روح و درون او راه می یابد.
- گفتگو با کودک، مشورت با مشاور کودک و انجام تست های شخصیت و… راه هایی برای شناخت فرزندتان است؛ کودک خود را بیشتر و بیشتر بشناسید. هر کودکی رفتاری خاص و ویژگی های منحصر به فرد دارد. او را قضاوت یا مقایسه نکنید. رفتارهایتان با کودک را براساس شخصیت او انتخاب نمایید. در این زمینه نیز می توانید از مشاوران التیاما در بخش مشاوره روانشناسی آنلاین کمک بگیرید.
خب همانطور که مشاهده کردید عشق در دوران کودکی که به آن عاشق شدن بچه ها هم گفته می شود خیلی پدیده عجیبی نیست.
وظیفه والدین این است که در این برهه زمانی بتوانند به خوبی احساسات و عواطف فرزندانشان را جهت دهی کنند تا آسیبی به آنها وارد نشود. آینده روحی روانی فرزندان در دستان پدر و مادر است، لطفا با احتیاط قدم بردارید.
بسیاری از افراد با بدنیا آمدن فرزندشان نگرانی هایی بابت کودک خود دارند و میخواخند او را به خوبی پرورش دهند. ما در سایت التیاما برای شما امکان خدمات مشاوره کودک و نوجوان، به شیوه تلفنی و آنلاین قرار داده ایم تا با به آسانی نیاز خود را رفع کنید.
عشق کودکی من
افراد زیادی در بخش مشاوره روانشناسی تصویری سایت التیاما سوال می پرسند که عشق کودکی من هنوز در یادم هست چکار کنم یا اصلا امکان ازدواج با عشق دوران کودکی وجود دارد؟
عشق کودکانه یکی از انواع عشق در روانشناسی است که انسان ها تجربه می کنند، اما همانطور که در بالا اشاره کردیم، عشق در کودکی به دلایلی مانند کمبود توجه و مشکلات خانوادگی در بچه ها بروز پیدا می کند و معمولا خیلی جدی گرفته نمی شود
اما همانطور که در مقاله عشق اول زندگی در التیاما گفتیم، خاطرات این تجربیات برای همیشه در ذهن ما باقی می ماند و حتی فکر کردن به آن هم خاطره انگیز است.
حالا بعد از گذشت سال های زیاد اگر فکر می کنید عشق کودکی من می تواند آینده ای زیبا برایتان بسازد، پس درنگ نکنید و به سراغ ازدواج با عشق دوران کودکی بروید، اما توقع معجزات خاصی نداشته باشید!
پیشنهاد التیاما درباره عاشق شدن بچه ها چیست؟
اگر می بینید فرزند عزیزتان، نشانه هایی از عاشق شدن در کودکی را از خود بروز می دهد، بهتر است موضوع را با یک متخصص کارکشته کودکان در میان بزارید.
مشاور روانشناس وضعیت فرزندتان را به صورت اختصاصی بررسی کرده و پیشنهادات کاربردی ارائه خواهد داد.
شما می توانید در بخش مشاوره غیرحضوری التیاما، لیست مشاورین را مشاهده کرده و مشاور دلخواهتان را برای درمان عشق در کودکی انتخاب نمائید. همچنین امکان خرید مشاوره ارزان قیمت روانشناسی با بهترین متخصصین در التیاما وجود دارد.
مشاوره کودک و نوجوان